Kender du Chateau Ø?

Foto: Peter Hoe Ejendomme. Ø Bakker er et naturområde i særklasse – området ligger som et langstrakt bakkedrag midt i Nørreå-dalen

Ejendomsmæglerfirmaet Peter Hoe Ejendomme har mange dejlige ejendomme i naturskønne omgivelser til salg. En af disse ejendomme er denne spændende naturvilla med tilhørende hobbyvingård – Chateau-Ø, som ligger i den mest pragtfulde og særegne natur ved Ø Bakker mellem Randers og Viborg.

Vingården var blandt pionererne tilbage i 2000, hvor Danmark fik EU-tilladelse til at fremstille og sælge druevin. Dengang blev de første 250 Rondo vinstokke plantet, og i 2003 og 2006 fulgte yderligere 300 og 450 stokke hhv. Rondo druen giver på dansk jord en vin med et lavt indhold af garvesyre og samtidig en meget blød smag.

Vinavleren høstede i 2018 stor anerkendelse for sin rødvin og blev således kåret som Årets Vinbonde 2017.

På det skrånende areal består jorden af al, sand og kalk, og giver et frugtbart og veldrænet voksested for den klassiske drue, - dette er med til at placere vingårdens beliggenhed i Top 3 i Danmark.

Alle 1000 vinstokke ligger samlet på dette skrånende areal og står som en forlængelse af den smukke og idylliske have.


Alle 1000 vinstokke ligger samlet og står som en forlængelse af den smukke og idylliske have (Foto: Peter Hoe Ejendomme)

Midt i haven er opført et flot orangeri, der også bliver brugt til vinsmagning og arrangementer på stedet. Udbygningen ved siden af huset er indrettet med vineri samt lille vinbutik, og ind i skråningen op mod haven er vinkælderen gemt.

Ejeren høstede for nogle få år siden stor anerkendelse for sin rødvin og blev kåret som Årets Vinbonde 2017. Og ved vinskuet 2022, deltog Chateau-Ø med 4 rødvine og 3 rosévine. Alle vine blev godkendt, med en bronzemedalje til en rosévin.

Den nuværende ejer har i år 2000 gennemført en totalrenovering af huset både indvendig og udvendig. Boligen er på 120 kvm og i stueplan indrettet med entré, køkken, badeværelse, opholdsstue og spisestue med udsigtskarnap. Første sal er indrettet med to værelser, to hemser samt en stue med altan og udsigt over Ø Bakker og Nørreå-dalen.

Ø Bakker er et naturområde i særklasse – området ligger som et langstrakt bakkedrag midt i Nørreå-dalen, 50 meter højere end omgivelserne, og er et fredet område på ca. 300 ha med skønne vandrestier og de lyngklædte bakker.


Midt i haven er opført et flot orangeri, der også bliver brugt til vinsmagning og arrangementer på stedet (Foto: Peter Hoe Ejendomme)

Ejendomsmægler Peter Hoe ser mange muligheder i denne dejlige naturvilla og hobbyvingård:

”Som investor kan du købe ejendommen og derefter udstykke nogle andele i vingården - sælger kan evt. stå for den ene andel. Dermed bliver der mulighed for overdragelse af viden, og der opnås et fællesskab omkring aktiviteterne. Er du kun interesseret i huset og den skønne beliggenhed, så lad os tage en snak om pris og vilkår.”

Få mere information om dette skønne sted: https://www.peterhoe.dk/boliger/3-landejendomme/365-8083-chateau-o

Se også dette link: http://www.oevin.dk/index.htm

Kilde: Peter Hoe Ejendomme