WALKING LANDSCAPES – 9 kunstnere, 9 vandringer, 9 dage

Profilbillede
dato

Viborg 29. september – 8. oktober 2021 - 9 kunstnere vandrer gennem Viborg Kommune. Én kunstner hver dag i 9 dage. 12 timer i træk vandrer hver kunstner ud i landskabet omkring Viborg og inviterer dig til at følge med – i landskabet eller på live-stream.

De 9 kunstnere har en særlig relation til Viborg-egnen. Med dette kendskab i rygsækken tager de os med til gemte og glemte steder på en rejse ind i Viborg-egnens natur, myter, stemninger, fænomener og hemmeligheder.

De udforsker landskabet ud fra hver deres kunstneriske disciplin – performance, billedkunst, tekst og fortælling. Og de bruger omgivelserne som ramme og indhold for de kunstneriske aktioner, de skaber undervejs. 

Opdagelsesrejser omkring Viborg

Kunsten har altid forholdt sig til natur og landskaber, både i de klassiske landskabsmalerier, i land art og meget mere, men hvordan forholder nutidskunstnere sig til landskabet i en kontekst af klimaforandringer, nedbrydelse af naturen og en ændret bevidsthed om vores egen rolle?

For kunstnerne er vandringen et refleksionsrum, en kortlægning og en opdagelsesrejse. Et frirum med højt til himlen og plads til eksistentielle spørgsmål og højtflyvende tanker, akkurat som den har været for mange af os i en tid, hvor verden, som vi kender den, har været lukket ned.

Til sammen skaber de 9 kunstnere en levende, mangfoldig og overraskende oplevelse af landskaberne omkring Viborg med nye ruter, nye fortællinger og ny inspiration til selv at gå på opdagelse.

29. september: Forfatter Gerd Laugesen går og lader litteraturen være landskabet, og landskabet skaber skriften, der er en del af vandringen.

1. oktober: performancekunstner Davide Ghiraldini vil i sin vandring tage udgangspunkt i et frimærke på et postkort med en poetisk og filosofisk tilgang, med særlig fokus på historie og naturfænomener.

2. oktober: performancekunstner Xiri Tara Noirs vandring er en tidsrejse til en tid, hvor alle hører til. Både det utæmmede, unaturlige, uproduktive, udokumenterede og det ikke anerkendte skaber tilsammen en kritisk sammenhængskraft. 

3. oktober: Forfatter/performancekunstner Malte Tellerups vandring er mørkets, flugtens og forbandelsens vandring, inspireret af forbandelser fra Danmarks kloge folk.

4. oktober: billedkunstner Annette Gerlifs vandring vil tage afsæt i Hærvejen, som går gennem Viborg, og vil blive en kunstnerisk kortlægning af Hærvejen omkring Viborg.

5. oktober: performancekunstner Marieke Breyne vil i sin vandring medbringe og indsamle små og store skatte og undervejs tilføre nye skatte til landskabet.

6. oktober: konceptkunstner Tanja Maria Henneberg går en tur omkring Søndersø og undersøger hvordan man via et velkendt og velbevandret landskabsområde kan skabe genforbindelse og genopdage vores relation til naturen og landskabet

7. oktober: billedkunstner Sophie Hjerl vil på sin vandring tage udgangspunkt i Hærvejen, og det omgivende landskab omkring Dollerup. Hver time tilføjes et nyt visuelt lag af landskabet med brug af selve videomediet og over tid skabes et nyt samlet landskab.

8. oktober: forfatter Karna Bunk indsamler spor fra mennesker i form af slikpapir, tomme øldåser og cigaretskodder, der fungerer som bevismateriale for de skrækscenarier der udfolder sig omkring hende.

Følg med

Mød kunstnerne online hver hele time, når de live-streamer deres aktioner på facebook. Eller se mere på hjemmesiden om, hvordan og hvornår du kan vandre med kunstnerne i landskabet. Alle interesserede og pressen er meget velkommen til at deltage i de sessions, hvor kunstnerne inviterer et publikum med. Den lokale fotograf René Roalf deltager i vandringerne hos Malte Tellerup, Davide Ghiraldini og Karna Bunk. 

OM WALKING LANDSCAPES

Walking Landscapes er et landsdækkende kunstprojekt – en kunstnerisk opdagelsesrejse ind i 12 vidt forskellige landskaber over hele landet. Projektet har premiere på Bornholm 11. juni og fortsætter i 140 dage til 28. oktober 2021 med 10 kunstnere og 10 dage per kommune. Projektet er støtte af Nordea-fonden. • 11. -20. juni: Bornholm
 • 21. juni-10. juli: Aalborg
 • 11.-20. juli: Silkeborg
 • 21.-30. juli: Møn
 • 31. juli-9. aug.: Aabenraa
 • 10.-19. aug.: Randers
 • 20.-29. aug.: Guldborgsund
 • 30. aug.-8. sept.: Skagen
 • 9.-18. sept.: Roskilde
 • 19.-28. sept.: Aarhus I
 • 29. sept.-8. okt.: Viborg
 • 9.-18. okt.: Vejle
 • 19.-28. okt.: Aarhus II

Walking Landscapes organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i de 12 kommuner og med lokal støtte fra Viborg Kommune. Hovedpartner i Viborg er Viborg Kunsthal.

Læs mere lige her.

Kilde: Redaktionen