BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
ICROFS søger en centerleder til at forestå videreudvikling og koordinering af forsknings- og udviklingsindsatsen i økologisk jordbrug og fødevarer.
Forventet startdato og varighed
Den nuværende centerleders åremålsansættelse udløber med 2024, hvorfor stillingen ønskes besat fra 1. januar 2025 eller snarest derefter. Stillingen besættes på åremålsvilkår for en periode på 3-6 år, forventeligt med en ansættelsesperiode på 5 år, med mulighed for forlængelse i op til 3 år.
Centerlederens ansvarsområde
Centerlederen har som primært ansvarsområde at forestå den daglige drift af ICROFS, herunder ledelsen af sekretariatets medarbejdere. ICROFS har til huse i Agro Business Park på AU Viborg under Aarhus Universitet. Arbejdet indebærer løbende kvalitetssikring af forskningsprogrammer og projekter samt porteføljestyring, udarbejdelse af forskningsstrategiske indspil i samarbejde med relevante parter og interessenter. En vigtig opgave er desuden at identificere og formulere de fremtidige vidensbehov i sektoren i samarbejde med bestyrelsen samt omsætte disse i form af strategier for forskning og udvikling, som kan danne baggrund for fremtidige forskningsprogrammer.
Dertil skal centerlederen understøtte og fremme centrets deltagelse i projekter med ekstern finansiering herunder i relevante internationale samarbejder. Centerlederen refererer til formanden for ICROFS’ bestyrelse og skal forelægge arbejdsplaner for bestyrelsen. Samtidigt skal centerlederen orientere direktøren for DCA/AU om relevante juridiske, økonomiske og administrative forhold i forbindelse med centrets virksomhed.
Kompetencer
Foruden dokumenteret erfaring inden for de ovennævnte ansvarsområder forventes det, at centerlederen har:
- Godt kendskab til samt forskningserfaring inden for jordbrugs- og fødevaresektoren
- Godt kendskab til og stærkt netværk inden for økologisk jordbrug/fødevarebranche, gerne via egen forskning
- Ledelseserfaring, gerne fra forskningsinstitutioner
- En visionær, inddragende og resultatorienteret tilgang til ledelsesopgaven
- Evnen til at veksle mellem det strategiske og operationelle niveau
- Erfaring med koordinering af forskningsprogrammer
- Erfaring fra samarbejde med erhverv og myndigheder
- Erfaring med internationalt forskningssamarbejde
- Lyst og evne til effektiv kommunikation – også i internationale sammenhænge
- Proaktiv tilgang til initiering af projekter og andre relevante tiltag
- Gode samarbejds- og forhandlingsevner
- Dansk og engelsk som arbejdssprog
Hvem vi er
Internationalt Center for Forskning i Økologisk Jordbrug og Fødevaresystemer (ICROFS) understøtter udviklingen af økologisk jordbrug og fødevaresystemer med forskningsbaseret viden. Forskningen skal styrke et bæredygtigt økologisk jordbrug og bæredygtige fødevaresystemer, der møder forbrugernes forventninger, sikrer produktivitetsudvikling, og som bidrager til samfundet på områder som miljø og klima, natur og biodiversitet, drikkevandsbeskyttelse, dyrevelfærd, sundhed samt landdistriktsudvikling.
ICROFS koordinerer, formidler og fremmer forskning, mens den egentlige forskning udføres af forskellige forskningsinstitutioner. EU’s økologiforordning og IFOAM’s principper for økologisk jordbrug danner basis og sigtelinjer for ICROFS aktiviteter. ICROFS koordinerer det nationale forskningsprogram om økologisk jordbrug og fødevaresystemer (Organic RDD), og det europæiske forskningsnetværk, CORE Organic. ICROFS inddrager interessenter og brugere i forskningen, hvilket er med til at sikre kort vej mellem ny viden og dens implementering i praksis. ICROFS’ sekretariat deltager også selv i eksternt finansierede forsknings- og netværksprojekter og har et betydeligt internationalt engagement i europæiske projekter finansieret under Horizon Europe. I sådanne projekter påtager ICROFS sig ofte en rolle inden for koordinering og udførelse, kommunikation og formidling af forskningsresultater, samt inddragelse af interessenter.
ICROFS ledes af en bestyrelse bestående af 13 medlemmer, hvoraf formanden er udpeget direkte af Fødevareministeren, mens de øvrige bestyrelsesmedlemmer er indstillet af erhvervs- og interesseorganisationer samt universiteter. Bestyrelsen udarbejder og evaluerer centrets vision og strategi, fastlægger mål for økologiforskningen, afgiver indstilling om nye nationale forskningsprojekter- og programmer samt godkender arbejdsprogram, budget og regnskab for centerledelsen.
ICROFS’ sekretariat omfatter pt. 10 medarbejdere med kompetencer indenfor forskning, koordinering af forskningsprogrammer og kommunikation specifikt vedrørende økologisk jordbrug og fødevaresystemer samt administration.
Du kan læse mere om ICROFS på: http://icrofs.dk/
Arbejdssted og ansættelsesområde
Arbejdsstedet er AU Viborg, Blichers Allé 20, 8830 Tjele, og ansættelsesområdet er Aarhus Universitet med tilhørende institutioner.
Kontakt information
Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte formanden for ICROFS’ bestyrelse Jørn Jespersen på tlf. 2149 1383, eller direktør for DCA, Niels Halberg på tlf. 2963 0093.
Ansøgningsfrist
Alle ansøgninger skal sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, og være modtaget senest den 12. september 2024.
Samtaler forventes afholdt den 24. september 2024 i Aarhus.
Da bestyrelsen har til opgave at indstille en kandidat til stillingen til AU, vil medlemmer af bestyrelsen uden for AU deltage i ansættelsesprocessen og få adgang til ansøgningsmaterialet.
Formalia
Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomst mellem Skatteministeriet og AC-overenskomsten i en stilling som chefkonsulent med personaleledelse.
Ansættelsen er tidsbegrænset og sker i henhold til principperne i cirkulæret om åremålsansættelse i staten. Åremålsperioden er for en periode på 3-6 år, forventeligt med en ansættelsesperiode på 5 år, med mulighed for forlængelse i op til 3 år.
Der kan indgås aftale om en tilbagegangsstilling som lektor/seniorforsker eller professor ved
åremålsperiodens udløb, samt aftale om støtte i en efterfølgende periode med henblik på at genoptage sit arbejde inden for forskning og uddannelse.
Aarhus Universitet vil være en attraktiv og inspirerende arbejdsplads for alle og ønsker en kultur, hvor hver enkelt kan udfolde og udvikle sig. Vi ser ligestilling og diversitet som en styrke og opfordrer derfor alle interesserede til at ansøge.
Ansøgning sendes via Aarhus Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aarhus Universitets hjemmeside.
Om Aarhus Universitet
Aarhus Universitet er et fagligt bredt og forskningsintensivt universitet med høj kvalitet i uddannelse og forskning, og et stærkt engagement i samfundsudviklingen nationalt og globalt. Universitetet tilbyder et inspirerende uddannelses- og forskningsmiljø for 38.000 studerende og 8.300 medarbejdere med en årlig omsætning på 7,0 mia. kr. Læs mere på www.au.dk
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Viborg Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Tidsbegrænset ansættelse: fuldtid
-Arbejdsgiver:
Aarhus Universitet, Blichers Allé 20, 8830 Tjele
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 12-09-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6098924